Novosti, Tehnologije

Sve prednosti aktivnih invalidskih kolica

Ono što je prilagodljivo višestrukim situacijama u pravilu je jednostavnije i uporabljivije. Međutim, kao ispravno razmišljanje treba uzeti u obzir personalizaciju kao jedini temeljni čimbenik za jednostavnost upotrebe, jer svaki pojedinac ima različite potrebe od ostatka zajednice. Kada je riječ o ortopedskim pomagalima, važnost prilagodbe nedvojbeno je polazište od kojeg se razvija projekt koji je u skladu s potrebama pojedinca. Ono je početna točka za Karl Dietz-ovu predanost istraživanju i proizvodnji savršenog pomagala za korisnika koji traži invalidska kolica prema svojim potrebama.

Upravo tu spadaju naša aktivna kolica renomiranog proizvođača OffCarr iz kojih izdvajamo Venus i Vega kao vodeće proizvode ove kategorije.

Ono što aktivna invalidska kolica čini posebnim je njihova lagana i jednostavna konstrukcija te mogućnost prilagodbe širine zavisno od potreba korisnika. Ona mogu zadovoljiti sve potrebe korisnika, dizajnirana za osobe s dinamičnim i aktivnim stilom života. Velik izbor boja i širok raspon dodatne opreme u kombinaciji s udobnošću i fleksibilnošću čine Vega kolica jednim od najcjenjenijih modela u svojoj kategoriji.

Venus kolica su ultra lagana aktivna kolica s težinom malo većom od 9 kilograma te s fiksnim okvirom od titana. Dizajnirana su kako bi zadovoljila potrebe aktivnih korisnika. Brojne prilagodbe koje mogu biti izrađene te raspon dodatne opreme koja se može montirati, čine ova invalidska kolica iznimno svestranim. Agresivan, ali uglađen dizajn otkriva dinamičnost i osobnost korisnika.

Koje su prednosti laganih aktivnih invalidskih kolica za vas?

Nesumnjivo mnogo.

Polazeći od pravilnog držanja, prirodno neophodnog za zdravo vođenje života, aktivna invalidska kolica djeluju stabilno, sprječavaju trljanje kože od površinske materijale, sprječavaju stvaranje posturalnih navika koje su štetne za koštani i mišićni sustav. Gdje god je to moguće, invalidska kolica ne samo da pomažu i ispravljaju, ona i sprječavaju neželjene posljedice. U budućnosti, to je drastično smanjenje rizika od hospitalizacije ili dodatne skrbi, kao i značajno povećanje kvalitete života. Malo je vjerojatno da će invalidska kolica koja se percipiraju kao prevelika ili preteška navesti korisnika da prihvati predloženo putovanje u Pariz ili izlet s prijateljima, budući da se korisnik u njima ne osjeća sigurno i udobno.

Naša aktivna i lagana invalidska kolica svakako poboljšavaju kvalitetu života korisnika. Psihološki, osjećaj “dobrog” osjećaja uz pomagalo koje se koristi veći dio dana odražava se na fizički izgled i opći mir korisnika. Invalidska kolica stoga u potpunosti otkrivaju svoju funkcionalnost kao pomagalo, kao produžetak sebe koji podržava i prati, ali ne oštećuje ili ugrožava. Mogućnost odabira aktivnih invalidskih kolica prepuštamo vama no stojimo vam pri raspolaganju kako bi odabrali ono najbolje za sebe.

Što je potrebno za savršena invalidska kolica?

Osnova je ispravno uzimanje mjera korisnika s obzirom na pomagalo koje želite naručiti. Ortopedski tehničar ili odgovorni stručnjak oslanjaju se na detaljan obrazac koji treba ispuniti sa svim potrebnim karakteristikama, koristeći jednostavan mjerač za dobivanje visina i udaljenosti koje treba navesti u projektu invalidskih kolica koje treba naručiti. Slijedi odabir presvlake (sjedalo, naslon za leđa), vrste stražnjih i prednjih kotača, detalja udobnosti (nasloni za ruke) i estetskih detalja (boja okvira), kao i svih potrebnih dodataka (držač za štake, džepovi na naslon za leđa ili sjedalo, itd.).

Ekskluzivna proizvodnja pomagala po mjeri omogućuje Karl Dietz-u veliki raspon mogućnosti izbora, stvarajući prilagođene projekte za svakog pojedinog kupca. U predanosti personalizaciji leži traženje materijala, funkcionalnosti, trajnosti pomagala, jednostavnosti prilagodbe nakon prve isporuke. Invalidska kolica po mjeri predstavljaju rješenje koje najbolje prati koncept jedinstvenosti koji razlikuje svaku osobu.