Novosti

Humanitarnom akcijom nabavljeni novi kreveti na Klinici za dječju kirurgiju

Tijekom 2021. godine Klinika za dječju kirurgiju KBC-a Split pokrenula je humanitarnu akciju za nabavku bolničkih kreveta. Dotadašnji kreveti bili su dotrajali i stari više od trideset godina te nisu imali tehničke karakteristike potrebne za pružanje standardne zdravstvene skrbi. Prethodno su, u prošloj humanitarnoj akciji, nabavljeni kreveti za manju djecu stoga je odlučeno da se sada zamijene dotrajali kreveti u kojima borave veća djeca i adolescenti.

Ukupan iznos prikupljenih sredstava iznosio je 216.108,97 kn, što je bilo dostano za kupnju trinaest kreveta i trinaest bolničkih ormarića. Ostatak potrebnih kreveta prethodno je kupljen sredstvima iz EU fondova.

Ovoj humanitarnoj akciji velikodušno su se odazvali: Sveučilište u Splitu, politička stranka Centar, HNK Hajduk, Trgovački centar Joker, Kongo d.o.o., Končar – elektroindustrija d.d., Auto Čondić d.o.o., Jolly Auto Line d.o.o., NOVA TV d.d, Karl Dietz d.o.o., Seven Sea Company d.o.o. i Ribola d.o.o.

Ovim putem želimo zahvaliti svim donatorima na velikodušnoj donaciji i pomoći da ostvarimo konačan cilj, a to je da djeci omogućimo ugodniji boravak u bolnici i standard zdravstvene skrbi koji je primjeren današnjem dobu. Kreveti koji su kupljeni u ovoj akciji modernog su dizajna i imaju sve tehničke karakteristike koje su potrebne da bi se djeci koja borave na Klinici pružila adekvatna zdravstvena skrb.

S poštovanjem,
predstojnik Klinike za dječju kirurgiju
izv. prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, dr. med., specijalist dječje kirurgije

Izvor: KBC Split
Fotografija: KBC Split