Novosti, Proizvodi, Tehnologije

Obloge sa Safetacom: dokazani izbor za bolje rezultate

Znamo kako su previjanja vašim pacijentima uzrokovale previše boli i stresa – ometajući proces ozdravljenja. Tako smo izmislili Safetac® koji je zauvijek je promijenio njegu rana.

Od lansiranja, zdravstveni djelatnici poput vas vjeruju oblogama sa Safetacom za liječenje stotina milijuna pacijenata diljem svijeta. Nastojimo steći to povjerenje, podupirući naše proizvode dokazima o kvaliteti. Jeste li znali da više od 450 recenziranih nalaza potvrđuje prednosti Safetaca u izvedbi? Ovo bogatstvo dokaza uključuje više od 30 nasumičnih kontroliranih studija.

Zdravstveni djelatnici nadahnjuju naša rješenja za liječenje rana, prevenciju i kirurška rješenja. Njihova neumoljiva potraga za novim i boljim načinima skrbi za pacijente potiče nas na inovacije. Imaju ono što je potrebno da učine razliku u životima svojih pacijenata. I to dokazuju svaki dan.

Razumijemo zašto želite manje bolne opcije liječenja koje omogućuju brže ozdravljenje i bolje ishode za pacijenata. Možemo pomoći. Možete vjerovati Mölnlycke zavojima sa Safetacom, za sretnije pacijente i vrhunske rezultate liječenja. Isprobajte Mepilex®, Mepitel®, Mepiform® i Mepitac®

Mepilex Ag u liječenju opeklina djelomične debljine: pregled kliničkih dokaza

Opekline, njihovo liječenje i povezani izazovi:

Mnogi izazovi povezani s liječenjem opeklina, uključujući sporo zacjeljivanje rana, infekcija, bol, kontrakture i hipertrofični ožiljci. Smanjenje rizika od infekcije smatra se najvećim prioritetom.

Srebro kao lokalno antimikrobno sredstvo:

Ionizirano srebro je odgovarajući lokalni antimikrobik za prevenciju akutne infekcije kod osoba s povećanim rizikom, liječi lokaliziranu infekciju rane i u kombinaciji sa sustavnim antibioticima za liječenje lokalnog širenja ili sustavne infekcije rane. Srebro se preporučuje kao lokalno antimikrobno sredstvo za opekline od strane Međunarodnog instituta za infekciju rana.

Mepilex® Ag:

Indicirano za korištenje na različitim vrstama rana uključujući opekline djelomične debljine, s niskim do srednjim razinama eksudata, gdje je potrebno upravljanje potencijalnim rizikom od infekcije.
Snažna baza dokaza koja podupire njegovu učinkovitost, kako u smislu iscjeljivanja i povezanih troškova. Mekani silikonski kontaktni sloj s ranom dizajniran je da pomogne
minimizirati ranu i traumu oko rane i povezanu bol.

Klinički dokazi:

Sedam randomiziranih kontroliranih ispitivanja (RCT); prijavljeni ishodi uključuju cijeljenje/vrijeme do cijeljenja, procjenu boli, infekciju, ishod ožiljka, isplativost, perspektive bolesnika i doktora. U većini ovih studija, Mepilex Ag je bio povezan s bržim vremenom zacjeljivanja, ponovne epitelizacije, smanjene boli, brže promjene obloge, značajne i mjerljive uštede troškova, uštede drugih resursa (npr. analgetici za smanjenje boli i smanjenog vremena osoblja koji bi inače više puta previjalo pacijenta).

Ukratko, jednostavnost upotrebe i zadovoljstvo pacijenata i doktora u usporedbi s klasičnim previjanjima gdje ispitani rezultati kvalitete ožiljaka bili su na strani Mepilex Ag.