Novosti, Tehnologije

Oprema za skeniranje tijela i izrade odljeva za izradu ortoze

Osim u tehnologiju, svakodnevno ulažemo i u znanje naših djelatnika o čemu svjedoči veliki broj Human Study diploma

Digitalno uzimanje mjera

Potpuno beskontaktno uzimanje mjera gdje nema potrebe za potpunim svlačenjem pacijenta. Postupak skeniranja je obavljen unutar par minuta što osigurava udobnost za pacijenta
SCAN

Digitalna obrada modela

Sve obrade se rade unutar posebno napravljenog softvera čija je namjena da štedi vrijeme i sam materijal koji bi inače bio utrošeno na klasičnu izradu odljeva. Mogućnost praćenja razvoja pacijenta kroz sustav digitalnog medicinskog kartona.
OBRADA

Izrada ortopedskih modela

Nakon dovršene digitalne obrade, radi se obrada PU blokova za izradu ortoza preciznim glodanjem. Na ovaj način imamo savršenu preciznost i minimalni otpad te je gotovproizvod spreman unutar 30 minuta
IZRADA

Ubrzani proces, minimalni otpad i savršena preciznost

Proces korištenja opreme za skeniranje tijela

Ortopedski tehničar započinje proces uzimanja mjera sve dok na tabletu se ne pojavi cjelokupni 3D snimak pacijenta. Pacijent tokom ovog procesa mirno stoji bez potrebe za uklanjanjem kompletne odjeće.
KORAK 1
Nakon završenog mjerenja, datoteka se šalje na “cloud” koji je povezan s programom za obradu mjerenja. Unutar njega ortopedski tehničar digitalno obradi mjere te ih pripremi za strojnu obradu. Na ovaj način je proces gipsanja u potpunosti isključen iz procesa proizvodnje ortoze.
KORAK 2
Obrađena datoteka se sprema u “cloud” i zatom šalje na stroj za obradu (glodanje) gdje operater montira odgovarajući PU blok te aktivira stroj unosom obrađenog modela.
KORAK 3