Novosti, Tehnologije, Zdravlje

Predanost sportu tvrtke OffCarr i Karl Dietz

Početkom 1980-ih rješenja dostupna osobama s invaliditetom bila su vrlo ograničena. Počelo se govoriti o aktivnom invaliditetu i sport se počeo smatrati valjanim rehabilitacijskim rješenjem zahvaljujući doprinosu neurologa Ludwiga Guttmana, koji se i danas smatra ocem paraolimpijskog sportskog pokreta.

Jacopo Geninazzi

Sportska invalidska kolica zahtijevaju pedantan dizajn temeljen na sportu u kojem će se koristiti: naprezanja, apsorpcija udaraca i maksimalna glatkoća pokreta primarni su elementi na kojima se temelji rezultat izvrsnih performansi sportskih invalidskih kolica.

Jacopo Geninazzi | Briantea84 ASD | Slika: Fabrizio Diral

Vraćajući se kroz povijest, sportski modeli tvrtke OFFCARR dosegli su najviše pozicije u svijetu zahvaljujući strastvenim sportašima uz podršku trenera i tehničara svjesnih potencijala i ciljeva koje treba postići kako bi ušli u albume najzlatnijih uspomena.

Na Paraolimpijskim igrama u Sydneyu 2000. Alvise De Vidi tri je puta stigao do zlatne medalje sa svojim TEMPEL-om (800 m, maraton, 1500 m). U sjeni širom raširenih ruku Krista Kralja iz Rio de Janeira, 2016., Bebe Vio osvojila je zlato u floretu na svom ZODIAC SCHERMA i ponovo to isto u Tokiju 2020. Adolfo Damian Berdun, argentinskog podrijetla, osvojio je mnoge naslove Copa Južnoameričko i talijanskog prvenstva u košarci u invalidskim kolicima sa svojim WIND-om. Stefano Travisani, milanski strijelac, u nekoliko godina nakon ozljede stigao je do srebrnog postolja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. i zlatnog postolja na Svjetskom prvenstvu u parastreličarstvu u Dubaiju 2022. sa svojim THEMISOM.

Alvise de Vidi – Sidney 2000

Medalje koje su osvojili talijanski sportaši su bezbrojne, poput postolja koja su postigli međunarodni sportaši u OFFCARR sportskim invalidskim kolicima. Svako sportsko postignuće je ponos, a svako postnatjecateljsko sučeljavanje postaje temeljna razmjena između OFFCARR-a i sportaša, u stalnom poboljšanju kvalitete. Vrhunski materijali, dinamičan dizajn, inovacija i visoka kvaliteta definiraju OFFCARR sportska invalidska kolica kao stvarna pomagala, dizajnirana za pojedinačnog sportaša i proizvode izrađene po mjeri od početne ideje.

Sportska invalidska kolica tako postaju produžetak sebe, prikladna potpora za postizanje cilja i sredstvo za pojačavanje emocija radosti, zadovoljstva i pripadnosti timu koje se doživljavaju samo kada na teren izađu kao sportaši.