Dragi korisnici, individualni pristup i fleksibilnost našeg tima koji pruža stručnu pomoć i savjete bez obzira na specifičnost proizvoda čine tvrtku KARL DIETZ KIJEVO idealnim partnerom za liječenja vas, vaših bližnjih, prijatelja ili poznanika.

Obratite nam se s povjerenjem koje nećemo iznevjeriti!

Tim proizvodnje tvrtke Karl Dietz

vam nudi svoju stručnostu dostupnost i fleksibilnost neovisno o problematici koja vas muči

Romano Špoljarec

Voditelj proizvodnje

Nit vodilja našeg stručnog tima sa preko 20. godina iskustva iza sebe. Ponosni je vlasnik ISPO certifikata CAT I, diplome sa Mahidol sveučilišta te je i predavač Human Study škole. Naši pacijenti vole njegov individualni pristup te mogućnost prilagodbe u svakoj situaciji te je zbog toga iznimno cijenjen kod naših korisnika.

Goran Babić

Ortotičar i protetičar

Naš tim uspječno upotpunjuje kolega Goran  sa preko 10 godina iskustva iza sebe. Ponosni je vlasnik ISPO certifikata CAT  II. Omiljen je među našim pacijentima zbog svoga načina rada po najvišim standardima no opet imajući na umu specifičnost situacije u kojoj se naši pacijenti nađu. Veseo i uvijek dobrog raspoloženja i upravo ga to čini jednim od naših najjačih aduta.

Romano Špoljarec

Voditelj proizvodnje

Nit vodilja našeg stručnog tima sa preko 20. godina iskustva iza sebe. Ponosni je vlasnik ISPO certifikata CAT I, diplome sa Mahidol sveučilišta te je i predavač Human Study škole. Naši pacijenti vole njegov individualni pristup te mogućnost prilagodbe u svakoj situaciji te je zbog toga iznimno cijenjen kod naših korisnika.

Goran Babić

Ortotičar i protetičar
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Goran Babić

Ortotičar i protetičar
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Karl Dietz proizvodnja

vam nudi svoju stručnostu dostupnost i fleksibilnost neovisno o problematici koja vas muči

Individualna ortotika

Stručni tim Karl Dietza na temelju liječničkog nalaza i kliničke slike svakog korisnika izrađuje ortozu ili preporučuje pomagalo koje radi najveću moguću
korekciju i najprimjereniju korisniku uz mogućnost odabira različitih boja kod pojedinih proizvoda.

Protetika

Amputacija je operativno - rekonstruktivni zahvat kojim se odstranjuje dio tijela sa ciljem spašavanja života bolesnika. Važno je napomenuti da u našem portofolio uz stručnjake, koristimo najsuvremenije materijale i tehnologije izrade protetičkih pomagala.

PROIZVODNJA PREMA ISO STANDARDIMA

Ortopedski ulošci

Individualne ortopedske uloške preporučujemo
osobama sa spuštenim svodovima stopala, bolovima uz osjećaj pečenja u prednjem dijelu tabana (cukalj, halux valgus, spušten poprečni tabanski svod), peti (petni trn, plantarni fascitis, entenzitis ahilove tetive), bolovima u kukovima i koljenima, dijabetičarima, osobama sa tvrdom kožom i bolnim natiscima na tabanima, bolovima u kralježnici, profesionalnim sportašima i rekreativcima i svima koji imaju jednu ili više od prethodno navedenih tegoba.

Ortopedske cipele

Ortopedske cipele su individualno proizvedene za kupca. Iznimno pazimo na završnu obradu i materijale koje koristimo kako bi svaki vaš korak bio lak. Veliki izbor boja i detalja čine ih vašim izborom prema našoj preporuci.

Oprema za skeniranje tijela i izrade odljeva za izradu ortoze

Osim u tehnologiju, svakodnevno ulažemo i u znanje naših djelatnika o čemu svjedoči veliki broj Human Study diploma

Digitalno uzimanje mjera

Potpuno beskontaktno uzimanje mjera gdje nema potrebe za potpunim svlačenjem pacijenta. Postupak skeniranja je obavljen unutar par minuta što osigurava udobnost za pacijenta
SCAN

Digitalna obrada modela

Sve obrade se rade unutar posebno napravljenog softvera čija je namjena da štedi vrijeme i sam materijal koji bi inače bio utrošeno na klasičnu izradu odljeva. Mogućnost praćenja razvoja pacijenta kroz sustav digitalnog medicinskog kartona.
OBRADA

Izrada ortopedskih modela

Nakon dovršene digitalne obrade, radi se obrada PU blokova za izradu ortoza preciznim glodanjem. Na ovaj način imamo savršenu preciznost i minimalni otpad te je gotovproizvod spreman unutar 30 minuta
IZRADA

Ubrzani proces, minimalni otpad i savršena preciznost

Proces korištenja opreme za skeniranje tijela

Ortopedski tehničar započinje proces uzimanja mjera sve dok na tabletu se ne pojavi cjelokupni 3D snimak pacijenta. Pacijent tokom ovog procesa mirno stoji bez potrebe za uklanjanjem kompletne odjeće.
KORAK 1
Nakon završenog mjerenja, datoteka se šalje na “cloud” koji je povezan s programom za obradu mjerenja. Unutar njega ortopedski tehničar digitalno obradi mjere te ih pripremi za strojnu obradu. Na ovaj način je proces gipsanja u potpunosti isključen iz procesa proizvodnje ortoze.
KORAK 2
Obrađena datoteka se sprema u “cloud” i zatom šalje na stroj za obradu (glodanje) gdje operater montira odgovarajući PU blok te aktivira stroj unosom obrađenog modela.
KORAK 3

Preuzimanja

Kako bi vam olakšali svakodnevne aktivnosti i osigurali adekvatne savjete i vježbe, kreirali smo vodiče koji će vam pomoći u procesu rehabilitacije.
  • Vodič za osobe s amputacijom
  • Vježbe za skoliozu i kifozu
  • Letak Individualne proizvodnje
  • Letak Orto Reha

Zašto nositi ortopedske uloške?

Stopalo zahvaljujući svojoj kompleksnoj građi nosi cijelu tjelesnu težinu, omogućava stajanje,hodanje i trčanje. Tijekom aktivnosti oslanjamo se na podlogu samo sa tri točke, peta, glavica prve i pete kosti donožja.

Između kostiju su tri svoda stopala koje podržavaju mišići, tetive i ligamenti. Funkcije svodova stopala su amortizacija udaraca, zaštita struktura stopala i skladištenje energije za kretanje tijekom svakodnevnih aktivnosti. Danas se krećemo po ravnim tvrdim podlogama (asfalt, pločice, parket) koje "uzvraćaju" velike sile podloga na naše stopalo nepovoljno djelujući na stopalo, koljena, kukove i kralježnicu pogotovo kada je stopalo izgubilo amortizirajuću funkciju usljed narušene strukture (gubitka normalnih lukova).

Tijekom sportske aktivnosti sile koje se prenose sa podloge na stopalo su značajno veće i prenose se na sve više položene strukture (koljena, kukovi i kralježnica).

Zanimanja koje zahtjevaju cjelodnevno stajanje ili hodanje (frizeri, konobari, stomatolozi, kirurzi, građevinski radnici) tijekom rada stoje ili hodaju po tvrdim i ravnim podlogama koje dodatno "umaraju" strukture stopala usljed čega "popuštaju" svodovi stopala, a stopalo gubi svoje funkcije što dovodi do bolnih i umornih stopala i nogu, a često i bolova u kralježnici pogotovo nakon dužeg stajanja.

Izradom individualnih ortopedskih uložaka "restauriramo" svodove stopala vraćajući funkcije stopalima koje su izgubili, rasterećujemo točke prejakog opterećenja i ravnomjerno raspodjeljujemo tjelesnu težinu. Individualne ortopedske uloške preporučujemo osobama sa spuštenim svodovima stopala, bolovima uz osjećaj pečenja u prednjem dijelu tabana (čukalj, halux valgus, spušten poprečni tabanski svod), peti (petni trn, plantarni fascitis, entenzitis ahilove tetive), bolovima u kukovima i koljenima, dijabetičarima, osobama sa tvrdom kožom i bolnim natiscima na tabanima, bolovima u kalježnici, profesionalnim sportašima i rekreativcima i svima koji imaju jednu ili više od prethodno navedenih tegoba.

Powerstep

Ortopedski uložak izrađen od kvalitetnog amortizirajućeg materijala.

Individualno se izrađuje sa svrhom podržavanja anatomskih svodova stopala čime postižemo amortizaciju i rasterećenje stopala, zglobova koljena, kukova i kralježnice. Namjenjen je osobama koje imaju tegobe sa stopalima, bolove u koljenima, kukovima i kralježnici. Uložak je dostupan u različitim bojama, debljina uloška je 3 mm s dodatnom amortizacijskom spužvom na peti. Namjena uloška je smanjiti bolove i spriječiti deformacije i uloživ je u većinu obuće. Ukoliko je moguće ukloniti postojeći uložak iz obuće.

Benefit

Ortopedski uložak izrađen od kvalitetnog amortizirajućeg materijala.

Individualno se izrađuje sa svrhom podržavanja anatomskih svodova stopala, posebno osobama sa izraženije spuštenim uzdužnim tabanskim svodom, čime postižemo amortizaciju i rasterećenje stopala, zglobova koljena, kukova i kralježnice. Namjenjen je osobama koje imaju tegobe sa stopalima, bolove u koljenima, kukovima i kralježnici. Uložak je dostupan u različitim bojama, debljina uloška je 3 mm s dodatnom amortizacijskom spužvom na peti. Namjena uloška je smanjiti bolove i spriječiti deformacije i uloživ je u većinu obuće. Ukoliko je moguće ukloniti postojeći uložak iz obuće.

Dynamic

Ortopedski uložak za sportaše i rekreativce

Ortopedski uložak izrađen od kvalitetnog dvoslojnog visokoamortizirajućeg materijala. Individualno se izrađuje sa svrhom podržavanja anatomskih svodova stopala čime postižemo amortizaciju i rasterećenje stopala, zglobova koljena, kukova i kralježnice. Namjenjen je visokoaktivnim osobama, sportašima i rekreativcima, osobama koje veći dio dana provode na nogama, imaju tegobe sa stopalima, izraženije spuštenim uzdužnim tabanskim svodom, bolove u koljenima, kukovima i kralježnici. Uložak je dostupan u različitim bojama, debljina uloška je 5 mm sa dodatnom amortizacijskom spužvom na peti. Namjena uloška je smanjiti bolove i spriječiti deformacije, izuzetno je izdržljiv, uloživ je u sporstku, radnu i prostranu obuću. Ukoliko je moguće ukloniti postojeći uložak iz obuće.

Želite više saznati o našim ulošcima?

stopalo

Između kostiju su tri svoda stopala koje podržavaju mišići, tetive i ligamenti. Funkcije svodova stopala su amortizacija udaraca, zaštita struktura stopala i skladištenje energije za kretanje tijekom svakodnevnih aktivnosti.